Kjøp boken min HER!

september 12, 2012

Anbefalinger fra nyhetsslippet: Bukkene Bruse fra CornasCornas er et område av Nord-Rhône eksklusivt reservert for produksjon av rødviner, og den eneste av disse hvor kun druen syrah er tillatt. Vinene er tradisjonelt nokså robuste og stramme, absolutt raff og rocka i sin ungdom. Men det finnes også viner som sjarmerer umiddelbart.

Nedenfor finner du tre viner som gir fint bilde av ulike tilnærminger til nettopp denne rasen og dette oppvekststedet. Korte notater som nesten ville fått plass i en twitter-melding:

Paris Cornas Granit 30 2010 (ny årgang)
Rhône, Frankrike
245,00
Den minste bukken er en perle i basisutvalget. Og den høyst sjarmerende 2009-årgangen etterfølges av nok en topp årgang. Hakket strammere, hakket friskere og kanskje litt mer transparent? Nydelig klokkeklar frukt løftet med et svakt pepperdryss. Struktur og harmoni i leiren. Lekkert.

Paris Cornas Granit 60 2010 (nyhet i BU)
Rhône, Frankrike
330,00
Og der ble det med et litt mer av alt. Fra vinstokker dobbelt så gamle som den foregående vinen. Konsentrasjonen øker, aromabildet brer seg ut og tar mer plass. Mer mineralitet, type steinbrudd. Tett og fast finish. Vilt- og biffvin det er verdt å ta seg råd til. Tåler/bør lagres.

Moestue Cornas Coteau du Reynard 2010 (ny årgang)
Rhône, Frankrike
415,00
Det største bukken er innsmigrende nok aromamessig: hint av fioler gir elegant duft, krydder og plenty av mineralitet. På smak er det tett og brutalt, et monster som stanger deg rett i elva. Kompakt og tannisk, la den få ligge et par år for å bli litt mer medgjørlig. Må ha mat.


- alle vinene smakt på nyhetssmaking hos importøren Moestue Grape Selections


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics