Kjøp boken min HER!

oktober 27, 2012

JB. Becker, ikke Bond.


Kombinasjonen av karakteristisk moden riesling og moderat pris er en sjeldenhet. Her er en fin mulighet til å plukke et eksemplar rett fra polhylla.

Vinen:
J. B. Becker Wallufer Walkenberg Riesling Kabinett Trocken 2004.

Produsenten:
J.B. Becker.

Oppvekstedet:
Rheingau, Tyskland.

Prisen:
169,- på polet. Det er det ingenting å klage over.

Notatene:
Klar og gyllengul farge. Det dufter umiskjennelig riesling, nærmere bestemt riesling med alder. Vi snakker petroleum, eller gummistøvler om du vil. Svakt ferskenpreg støtter opp.

Anslaget er fyldig, med moden fruktighet. Høy friskhet er gjennomgangsmelodien, samtidig er frukttonene mer uttalt på smak enn på duft. Finish innledes med karamellisert sitron før det hele ender opp i syrens faste jerngrep. (85p)

Hvorfor kjøpe?
Som sagt innledningsvis: kombinasjonen av karakteristisk moden riesling og moderat pris er en sjeldenhet. Her er muligheten til å plukke en rett fra polhylla.

Jeg forsøkte parre den med "røkt" saltet skinkeknoke, ("røkt" som i industrirøkt, det vil si sprayet). Det var ikke 100 prosent treff, kjøtten stjal den moderate fruktigheten som fantes i vinen og ga den et lett metallisk preg. Artig å drikke alene, eller sammen med litt lettere og ikke fullt så intense retter av fisk og skalldyr.

1 kommentar:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics