Kjøp boken min HER!

oktober 11, 2012

Swartland Independent - vive la révolution!Det foregår en revolusjon i Sør-Afrika. En vinrevolusjon.

Åstedet er regionen Swartland. En region som i flere år kanskje har vært mest kjent som leverandør av billig bulkvin til større firmaer og kooperativer. Samtidig har de relativt lave vinmarksprisene tiltrukket seg en gjeng dedikerte vinmakere. En gjeng som nå tryller frem lekre røde og hvite dråper som bærer nettopp Swartlands DNA. Disse er Swartland Independent!

De har allerede inført en unik sertifisering som spesifiserer sju ulike krav for at vinen skal kunne bære logoen. Spesielt liker jeg det faktum at kjellertriks som tilsetting av syre, tannin m.m. er fullstendig uakseptabelt, og at maksimalt 25% ny eik er tillatt. Ytterligere detaljer om druetyper, flaskestørrelse etc finner du her. Verdt å titte på.

På den nylige vinmessen Cape Wine 2012 (i Cape Town), hadde denne gjengen liksågodt reservert sitt eget hjørne av messehallen. Et svært godt besøkt hjørne og som bød på herlig rockete cowboystemning.

Utvalget av sørafrikansk kvalitetsvin på Vinmonopolet står fortsatt til Ng+. Men overraskende "mange" viner fra disse produsentene befinner seg i skattekammeret - eller bestillingslista som er det offisielle navnet. Blant disse er de stadig mer imponerende vinene fra Mullineux, hvor spesielt deres syrah holder høy klasse. Craig Hawkins er en leken vinmaker som liker å utfordre grensene, og vinene han lager for Lammershoek er også brukbart representert i polhyllene. Spesielt gjelder dette de billigste vinene i LAM-serien. Mange sylsterke utfordrerne til tross, så er nok Eben Sadie fortsatt stjerna i regionen - og hans hvite og røde flaggskip finnes på pollista i to ulike årganger.

PS! Det kan se ut til at polet sakte men sikkert våkner litt, og det er mulig vi får se en chenin blanc fra Swartland i pollistene fra januar 2013. Og i mars får vi en syrah til basislista. Gled deg.

[Porseleinberg er kanskje den rødvinen som  wow'et meg mest
på Cape Wine '12. Callie Louw er den sympatiske vinmakeren]


- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics