Kjøp boken min HER!

desember 17, 2012

Grüner Veltliner. Østerrikske allroundere.

Viner laget på druen grüner veltliner er lure å ha i bakhånd, da disse ofte viser seg svært anvendelig når det skal settes vin til maten. Gode versjoner kombinerer fyldighet med naturlig høy friskhet. Samtidig kan de by på en aromatisk potpurri av hvit pepper, eksotisk frukt, sitrus, urter, grønne erter, hvite blomster og steinaktig mineralitet.


Loimer Grüner Veltliner Terrassen 2011 
Kamptal, Østerrike
239,00. #48712
Strågul farge. Tiltalende duft som kombinerer fersken, urter og mineralitet på en forbilledlig måte. God friskhet strammer opp den rike fruktigheten, tydelige mineralske toner bidrar også med fasthet. Lang finish. Svært vellaget vin med egenskaper som gjør den godt egnet til en rekke retter av fisk, skalldyr og lyst kjøtt. (89p)

Pichler-Krutzler Grüner Veltliner Frauengärten 2011
Wachau, Østerrike
169,90. #94785
Strågul farge. Nesen byr på tropisk frukt, hvit fersken og et svakt hint av tobakk. Fyldig og glyserinpreget munnfølelse og solid fruktkjerne balanseres av god friskhet. Matvennlig vin som i likhet med vinen ovenfor kan matche en hel rekke retter, også som aperitiff. (85p)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics