Kjøp boken min HER!

desember 12, 2012

3 x barolo

Et par/tre baroloer som har passert leppene den seneste tiden.


Barale Barolo Castellero 2004
459,90 (okt-10, spesialpolet i Vika)
Mursteinsfarget, relativt gjennomsiktig. Duft av roseblader, jernbanesviller og kamfer. Etter et døgn i karaffel tydelig preg av tørket frukt og lakris. Tiltalende intensitet.
Frisk innledning på smak og tanninene markerer seg midtveis. Plenty av underliggende frukt til å balansere både tanniner og syre. Balansert ung kar hvor barkshet møter en viss finesse, en vin med fremtiden foran seg. Passer til det meste innenfor kjøttriket - vilt, storfe og småfe spesielt. Reinfilet med kantarellsjy for eksempel. (90p, nov-12)

Rocche dei Brovia Barolo 2000
408,70
Lys mursteinsrød. En ikke utpreget intens nese byr på aroma av kirsebær, parfyme, lakris og jordlige toner.
På smak er det søtlig tørket frukt, nype-te, lakris og hint av tjære. Relativt myk munnfølelse med polerte tanniner og moderat syre. Svakt alkostikk i halen (årgangsunote?). Velegnet til viltkjøtt og gryter. (87p, nov-12)

Chiara Boschis Cannubi Barolo 1997 (E. Pira e Figli)
ca 555,- (privatimport, auksjon)
En hyggelig barolo fra den varme og rike årgangen 1997. Mursteinsrød farge med mørk kjerne og begynnende oransje toner i kantene. Nesen byr på flere av aromaene vi forventer å finne i barolo-butikken: lett parfymerte florale toner, kirsebær, nøtter, salt lakris, treverk og svakt skogbunn. Moderat intensitet på smak, med toner av lakris, flyktig lakk og sursøte kirsebær som virker å være på vei til å kapitulere. Relativt myk midtveis med medium friskhet og tanniner som har inntatt plysjfasen. Tørr finish. På høyden nå? (88p, nov-12)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics