Kjøp boken min HER!

januar 09, 2013

Chateau Grand-Puy-Lacoste 1988 & Chateau du Tertre 2000

Fra to av mine favorittslott i bordeaux har disse auksjonsvinene havnet på bordet.


Chateau du Tertre 2000
Margaux, Bordeaux
€40 (budpris på nettauksjon)
Legendarisk årgang, og fra et slott jeg verdsetter. Det var derfor store forventinger knyttet til at denne skjønnheten skulle bevege seg over smaksløkene.

Mørk mursteinsrød. Medium intens duft med animalske toner, støvete sigarboks og solbær. Nesen byr kanskje ikke på voldsom kompleksitet og lagvis aroma, men det bygges opp forventninger.

Disse forventningene innfris ikke helt på smak, legendarisk årgang til tross. Det hele blir en nokså endimensjonal opplevelse hvor frukten mer eller mindre har stukket av uten å ha blitt erstattet av mer spennende lagringsaroma. Nokså avslipte tanniner noteres, og syren regjerer hele veien fra start til målstrek. Har vært mer begeistret i mitt liv, uoptimal flaske? (84p, okt-2012)


Chateau Grand-Puy-Lacoste 1988
Pauillac, Bordeaux
€55 (budpris på nettauksjon)
I utgangspunktet en god årgang, og dette slottet er definitivt en favoritt. 24 år på rumpa var ingen hindring for at dette skulle bli spennende, snarere tvert i mot.

Medium intens rubinrød farge røper i liten grad alderen. Nesen er noe utviklet og byr på treverk, tobakk, animalske toner og et nokså dominerende vegetalt preg.

Fortsatt massevis av frukt på smak, men det handler om umodne solbær og den har et grønt, stilkete preg tvers i gjennom. Ikke utpreget kompleks. Bra friskhet, medium fylde og nokså polerte tanniner. På ingen måte en vilt spennende vin, det skal kysses noen frosker.. (84p, okt-2012)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics