Kjøp boken min HER!

januar 22, 2013

Januarnyheter (4): Fem fra Piemonte og en toscaner


Flere godsaker fra nyhetssmakingene i januar! En flunkende ny og aldeles nydelig sak fra Piemonte suppleres av årgangsskifter på noen andre godbiter fra samme region.

Sist, men på langt nær minst, en deklassifisert Chainti Classico det ville være feil å ikke hilse nærmere på.
 

PIEMONTE PÅ BUDSJETT


Piemonte, Italia
149,90 (nyhet)
En sterk kandidat som ‘husets vin’ på hjemmebane de nærmeste månedene, og noen flasker er allerede bestilt. Forlokkende intens duft med kjølige frukttoner i retning halspastillen Vicks solbær. Saftig, leskende munnfølelse og god fruktkjerne. Et forsiktig tanningrep bidrar med fasthet. Allrounder til f.eks. pizza, pasta og lyst kjøtt. (84-87p)

Piemonte, Italia
149,90 (ny årgang)
Ytterligere en 'husvinkandidat' med transparent og ren rødbærsfrukt på duft. Saftig og sødmefull nebbiolofrukt med akkurat passe tanninkant gir fast struktur. Nok et eksempel på en vellykket Langhe Nebbiolo fra 2011-årgangen. Et kupp til hverdager og fredagskvelder. (84-87p)

PIEMONTE OPPGRADERT


Piemonte, Italia
394,90
En vin som viser feminine sider normalt ikke forventet fra Castiglione Falletto. Dette er samme vinmarken som Sigurd Wongraven henter frukten til sin barolo fra. Intens, samtidig elegant og forbløffende avrundet, kan fint drikkes allerede nå. Nydelig vin. (91-93p)

Piemonte, Italia
375,-
Dyppet i tjære og rullet i roseblader - det blir god barolo av det. Elegant og balansert. Og lang. (88-90p)

Piemonte, Italia
445,-
Ung og noe lukket, med diskrete kamfertoner. Rund munnfølelse med (for typen) sødmefull frukt. Rik og med noe varme i finish. (87-89p)

LURING FRA TOSCANA


Rosso di Monteraponi

Toscana, Italia
165,- (nyhet)
Produsenten deklassifiserte sin Chianti Classico i 2006, og resultatet av den manøveren finner du i denne flasken. Om lag 2.000 flasker er tilgjengelig, og vinen er tiltalende som rakkern. Moden og ren duft av moreller samt et svakt jordsmonnspreg. Delikat syrlig kirsebær på smak, med en fast og tørr avslutning. Unnskyld uttrykket, men dette er et jæv*** godt kjøp. (87-88p)


PSST! Følg Husets vinFacebook.

2 kommentarer:

vingrisen sa...

Rosso di Monteraponi.
Produsentens Chianti Classico 2006 finnes på Cellartracker.Var det bare deler av produksjonen som ble deklassifisert?

Gunnar sa...

Hmm. Jeg forsøkte google litt fort rundt, og CT var eneste som hadde spor av CC 2006. Mulig det er en feilregistrering der på CT? (vet at de lagde en Riserva i 2006 riktignok)

Jeg hører med importøren om de kan kaste noe lys over det.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics