Kjøp boken min HER!

januar 17, 2013

Januarnyheter (2): spenstig syrah


Jeg er en skikkelig sucker for fersk syrah, og den svale men samtidig aromatiske råheten som den viser frem på sitt beste.

2010 er et år hvor disse egenskapene virkelig kommer til sin rett i Nord-Rhône, med viner som synger klokkerent og uttrykksfullt.


Under finner du et par av disse vinene, og i tillegg også en australier som har sneket seg med blant anbefalingene fra nyhetssmakingene i januar.

Rhône, Frankrike
215,- (ny årgang)
Prototype på ung, deilig syrah fra Nord-Rhône. Rene toner av lyng, rått kjøtt, bringebær og krekling gjør denne like obligatorisk som melk og egg på handlelappen! Fast og strukturert, uttrykksfull og intens. Viltvennlig som tjusan, og en fryd for ganen. (90-92p)

Domaine Courbis Saint Joseph 2010
Rhône, Frankrike
210,10 (nyhet)
Som nevnt er dette en aldeles praktfull årgang i Nord-Rhône, og de som misset dette året kan ikke sove godt om natten. Denne er langt fra mislykket, og gir fra seg klassiske rene rødbærstoner med tiltalende pepperdryss. Saftig munnfølelse og forsiktig kilende tanniner. (89-90p)

Innocent Bystander Syrah 2010
Victoria, Australia
199,90
Eucalyptus og kjølig frukt på duft, uten at den kan forveksles med Nord Rhône på noen måte. Fyldig anslag, og med smak av solmodne moreller med hint av både urter og krydder. Noe søtligere enn de to ovenfor, men likevel en stykk delikat australier dette. (85-87p)


(PS! Ja jeg vet, og ser ironien i at illustrasjonsbildet jeg har anvendt ovenfor er av pinot noir fra Burgund..) 

PSST! Følg Husets vin på Facebook.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics