Kjøp boken min HER!

januar 30, 2013

Januarnyheter (7): Riesling som rocker

Når du behøver en vin med både smakstrøkk og høy friskhet, er det sjeldent en dum idé å banke på der hvor det står riesling på dørskiltet.

Hils på en av disse for eksempel - smakt på nyhetsmessen tidligere i januar.

Weinreich Riesling Hasensprung 2011
Rheinhessen, Tyskland
249,90 (ny årgang)
Økologisk dyrket, og sertifiseres formelt fra 2012-årgangen. Duft av eksotiske frukter, hint av petroleum / nye gummistøvler. Tydelige toner av grapefrukt, og imponerer med fasthet og en lengde utenom det vanlige. (88-91p)

Rheinhessen, Tyskland
219,90
Nokså lukket på duft og smak. Noterer meg høy friskhet, fast mineralitet og et hint av litchi. (86-88p)

Rheinhessen, Tyskland
299,90
Også med duft av det reserverte slaget, preget av florale toner. Konsentrert frukt og høy syrefriskhet gir lang finish med smak av grapefrukt og hint av blodappelsin. Solide dråper. (89-91p)

Rheingau, Tyskland
313,-
Ett ord: pinnekjøtt. En heftig vin, tettpakket og rik. Fet tropisk fruktighet som balanseres av en syrefriskhet skarp som en vinternatt. Imponerende vin som skapt for pinnekjøttet. (89-92p)

Rheingau, Tyskland
149,80
Sammensatt duft som kombinerer toner av eksotisk frukt, blomster og steinaktig mineralitet. En småfet munnfull, fruktpreget med sitron- og aprikostoner. Høy syrefriskhet og god struktur. Godt kjøp! (86-88p)

Alsace, Frankrike
199,- (ny årgang)
Biodynamisk dyrket. Sammensatt duft av kvede, petroleum og snev av honning. Lett kremete munnfølelse, saftig midtparti og fast mineralsk finish. (86-89p)


PSST! Du følger vel Husets vin på facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics