Kjøp boken min HER!

januar 19, 2013

Januarnyheter (3): hvit måned


Hvit måned er populært i januar. Og det synes jeg er en utmerket ide, så her får du derfor fire gode grunner til å gjøre nettopp din måned hvit. På kjøpet får du gjort en liten europareise i glasset - ikke verst det.


Taupenot Merme Saint Romain 2010
Burgund, Frankrike
239,90 (nyhet)
Mineralpreget duft, støttet av noe treverk og grønne frukter. En nydelig sitruslinje gjennom hele smakskurven og munner ut i en lang, tørr finish. Til hvit fisk og eksklusive skalldyrretter. (88-89p)

Terre D’Aione Greco di Tufo 2010
Campania, Italia
159,90
Moderat intens duft som fremviser toner av steinfrukt. Fast og forfriskende. Hint av varmende alkohol kanskje, men en sitrusleskende finish etterlater et hyggelig inntrykk. Prøv den til sjømatbaserte pastaretter, eller grillet/stekt fisk. (86-88p)

Pietramarina Etna Bianco Superiore 2008
Sicilia, Italia
299,90 (ny årgang)
Vulkanminerallitet på flaske, og Benanti er langt på vei et sikkerstikk når kvalitetsvin fra Etna skal nevnes. Intet unntak her – knust stein, slankhet, sitrus og fast finish. Nydelig matvin til delikate retter av hvit fisk. (85-88p)

Zarate Albariño 2011
Rias Baixas, Spania
169,90 (nyhet)
Produsentens entry level vin. Den er typeriktig urtepreget, med mineralsk tilsnitt og en knivskarp friskhet. God lengde, og en leskende allrounder i matveien, gjerne salataer - eller som aperitiff kanskje. (85-86p)


(Alle vinene smakt på distributørenes nyhetssmakinger i januar.)

PSST! Følg Husets vin på Facebook.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics