Kjøp boken min HER!

februar 08, 2013

Nytt fra Portugal


En håndfull nyheter fra Portugal traff polhyllene (og bestillingsutvalget) i januar. Jeg har tittet nærmere på tre av de røde.

Crasto Superior 2010
Douro, Portugal
179,90
Forseggjort vin med tett lilla farge. Duften preges av moden bærfrukt supplert av røykaktige fattoner. Saftige modne bjørnebær og moreller møter tungen, sort oliven og florale hint følger opp. Vinen har en tiltalende fleshy men samtidig nærmest polert munnfølelse. Balansert og med finmalte tanniner. Noe fatpreget for øyeblikket kanskje, men det burde blåse bort i løpet av relativt kort tid. Velegnet til kjøttgryter og retter med storfe, lam og and. (87p)

Paco dos Cunhas de Santar Nature 2010
Dao, Portugal
129,90
Økologisk vin. Mørk og tett på farge. Vinen neste hopper ut av glasset med sine varme og noe syltetøyaktige bærtoner preget av bjørnebær og bringebær. Og et svakt dryss av kanel. Fruktdrevet også på smak, god friskhet bidrar til motvekt mot den sødmefulle frukten. Myke tanniner, og en svak bitterhet i finish. Til gryter og godt krydret rødt kjøtt. Ufiltrert og ueiket. (80p)

Altano 2010
Douro, Portugal
109,90
Litt lettere i steget enn de to foregående, både på farge og munnvekt. Ung duft preget av røde bærtoner. Syrlig fruktdrevet anslag, noe slankere og mindre intens enn de to foregående. Myk og relativt kort, enkel og leskende hverdagsvin til retter av lyst kjøtt. Server på ca 15°C. (80p)

PSST! Du følger vel Husets vin på Facebook?

1 kommentar:

Tristan sa...

Flott med vinandmeldelser på nettet. Du er hjertelig velkommen til å legge inn dine vinvurderinger i vår vindatabase http://winesworld.net Da får du lenke tilbake til din blogg ved hver vin du kommenterer.

Morten

PS! Vi kan også bytte lenker på våre sider hvis du er interessert.

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics