Kjøp boken min HER!

februar 27, 2013

Tre på rappen - fra Piemonte

Noen årgangsskifter (og en prisnedsettelse) fra Piemont traff polhyllene i januar. Flotte dråper!


Trinchero Barbera d'Asti 2007
Piemonte, Italia
139,90 (førpris 159,90). Pris fra 1.mars er 129,90.
Mursteinsrød farge. Ikke av den løsslupne og unge fruktdrevne sorten dette, men forfører heller med sammensatt og utviklet duft av varme kirsebær, treverk og et svakt hint av sjokolade. Imøtekommende, men absolutt seriøs også på smak. Delikat sursøt fruktighet, druekarakteren i form av god friskhet bygger seg gradvis opp og løfter frem finishen. Tørre tanniner ber om matfølge, for eksempel kjøttstykker av kalv, lam eller storfe. Ren og naturlig vinmaking praktiseres, uten kjemikalier i vinmarken og med "low intervention" i kjelleren. Strålende kjøp. (88)


Fenocchio Barolo Villero 2006
Piemonte, Italia
289,90
Rubinrød, klar og brilliant. Delikat duft av roseblader og kjølige kamfertoner, diskrete baktoner av kirsebær samt et støvete jordlig preg. Fenocchio lager nokså rustikke viner, og årgangen er også av de strammere - det vises til fulle i denne vinen. Tanninene regjerer fullstendig for øyeblikket, men i bakgrunnen finner vi en delikat fruktighet som bare venter på å få dele rampelyset. En tiltalende og pent priset barolo som bør legges vekk noen år, og tas frem når viltmiddag står på menyen. (88)


Fenocchio Terraverga 2011
Piemonte, Italia
149,90
Delikat lett transparent rubinrød. Overraskende sjenert duft, hvor har det blitt av den livlige aromaen av pepper og urter fra pelaverga - den vi har sett i tidligere årganger? Dufttonene dreier seg hovedsaklig om moderat preg av røde bær, hint av kirsebær og noe jordlige toner. Syrlig anslag, tanninene vekker tunga ømt, men det er en relativt lett og saftig fremtreden dette. Lite spor av den aromatiske pelaverga-druen også på smak. Lav intensitet og konsentrasjon. Tidligere årganger har vært mer spennende, og denne skiller seg ikke ut i mengden av nebbiolo eller Langhe Rosso i samme prisleie. Til lettere retter, pasta og pizza. (81)


Psst! Du følger vel Husets vin på Facebook?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics