Kjøp boken min HER!

september 06, 2015

Vidunderlig annerledes!

Det tegner til å bli en riktig hyggelig vinhøst, og september byr på et strålende nyhetsslipp i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Flere viner er smakt enn noensinne (500-ish, inkludert årgangsendringer), og det er omtrent like mange jeg ikke har rukket over..

Det har tidvis vært en regelrett parade av seriøst gode viner, og drøyt tretti av de aller største favorittene mine presenteres utover uka. Dagens utvalg - seks kule viner som aldri kommer på papp!

Domaine Navarre d'Oeillades 2014 | Frankrike
Saftig og delikat frukt med en viss floralitet, og fin lett tørr finish. "Lettdrikkelig" og fruktig, velegnet på spisebordet med sin naturlig lave alkohol (11,5%). Snarlik favoritten (og nå utsolgte) Poivre et Sel, rent bortsett fra at det ikke er så mye pepper og salt tilstede. Laget på den mildt sagt obskure druen oeillade, som denne produsenten er alene om å lage vin på. | 164,90

Musar Jeune 2012 | Bekaa Valley, Libanon
Myk og sjarmerende. Fruktig sak som bringer tankene til søtlig krydder, bjørnebær og morsk nyrøret bringebær. Den ekte mor altså. Farmor. Ikke Industri-Nora som står og synger i TV-reklamene. Drueblanding: cinsault (50%), syrah (35%) og cabernet sauvignon (15%). Burde ha potensiale til stort publikum - en vin i skjæringspunktet der hvor snobbene som bevilger seg litt guilty pleasure møter ripassofansen på dannelsesreise. Nå sertifisert økologisk, uten at det står på etiketten. | 175,00

Burlotto Verduno Pelaverga 2014 | Piemonte, Italia
En årgang med lav produksjon av Verduno Pelaverga, og denne vinen blir utsolgt. Den blir alltid det. År etter år. 2014 er et hakk opp fra 2013 - karakteristisk høyaromatisk med pepper, urter og krydder. Flott syrespill og lett oljete munnfølelse. Crisp! | 199,90

Intellego Kedungu 2014 | Swartland, Sør-Afrika
Kedunga er navnet på en strand, og den "ultimate bølgen" på Hawai. Ja, vi har med en surfer/winemaker å gjøre. Det er Sør-Afrika det. Lett tåkete utseende er som det skal være. Syrlig fra nese til hale. Klassisk naturvin - ren, syrlig, lett og fersk. Digg hipsterjuice laget på syrah (40%), carignan (30%) og mourvedre (30%). | 219,90

Comando G La Bruja de Rozas 2014 | Madrid, Spania
Uformell og "stopp opp og tenk-vin" på en gang. Det liker jeg. laget på druen garnacha oppvokst i sand og granitt. Gamle vinstokker (50-80 år gamle), økologisk. Hele klaser, forsiktig pressing og naturlig gjær. Utrolig klar og overraskende kjølig garnacha med floral, slank og crunchy rødbærsfrukt. Delikat, krydrete og fløyelsmyk. Kan minne om både pinot noir og beaujolais. 1 200 flasker i omløp. | 222,00

The Dead Monkey Pinot Noir 2011 | Mosel-saar-ruwer, Tyskland
Utviklet pinot noir med preg av skogbunn og en fin underliggende, lett tørket fruktsødme. Markert syre som tar over showet etterhvert, tydelig tørr og noe stram finish. Kick ass etikett, og vinen er ikke ukul den heller. Men ikke så uformell som etiketten antyder, bedre til mat enn uten vil jeg tro. Lagret på stål og store fat i 28 måneder. Naturgjær og utfiltert. | 259,90

------
Psst! Husets vin har akkurat rundet 4.000 følgere på Facebook. Men stopper ikke der! Er du og vennene dine med på reisen?

Psst2! Følg instagramkontoen @gunnarskoglund - det hender nemlig at entusiasmen tar litt overhånd når jeg smaker gode viner. Og da røpes de gjerne der før de dukker opp her på bloggen...

Psst3! Husk å abonnere på nyhetsbrevet! Hver gang en ny sak publiseres på Husets vin - så spretter en mail inn i mailboksen din. Enkelt, ikke sant?

------

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skrivefeil: Burlottoen er ikke fra Sør-Afrika - den er italiensk!

Gunnar sa...

Haha, copy-pastr-spøkelset har spilt meg et puss der ja... Takk for hintet, Anonym!

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Real Time Analytics